Naj tematska pot 2024: Oddajte svoj glas za Pot na Mah

Naša najnovejša tematska pot je bila uvrščena med finaliste izbora Naj tematska pot 2024. Pot na Mah, ki obiskovalcem na igriv način predstavlja Goriški mah, ponuja vsa orodja za doživetje prave naravoslovne dogodivščine.

Pot, katere izhodišče se nahaja pri gasilskem domu PGD Goričica – Prevalje pod Krimom, na sedmih postajah predstavlja zanimive in poučne vsebine. Na njej med drugim spoznavamo nastanek Ljubljanskega barja in njegovo preobrazbe v kulturno krajino, pomen vode v prostoru, pa tudi redke in ogrožene vrste, ki tu živijo. Med najbolj priljubljenimi postajami sta nova opazovalnica za ptice ter učilnica v naravi, kjer lahko raziskovalci vseh starosti ob učni mlaki in interaktivni Žabecedi spoznavajo svet dvoživk in njihov pomen v ekosistemu.

Veseli nas, da je njeno vrednost prepoznala tudi strokovna komisija Turistične zveze Slovenije, ki nas je obiskala v poletnih mesecih. Pot na Mah je uvrstila med finaliste tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna v kategoriji Naj tematska pot 2024.

Od 3. do vključno 20. oktobra poteka spletno glasovanje, kjer lahko s svojim glasom podprete Pot na Mah in ji pomagate osvojiti naziv naj tematske poti leta. Vabimo vas, da glasujete tukaj. Vsak glas šteje!

Pot na Mah je nastala v sodelovanju Javnega zavoda Krajinski park Ljubljansko barje v okviru projekta Ohranjanje dvoživk in obnova njihovih habitatov – LIFE AMPHICON in Občine Brezovica. Pri zasnovi in vzpostavitvi poti so pomembno vlogo odigrali tudi predlogi in ideje krajanov Goričice.

Foto: Janez Tarman