Mednarodna konferenca: Spopadanje s sušo in ohranjanje mokrišč

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije, Mestna občina Ljubljana in Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije v sodelovanju s turškimi partnerji vabijo na Mednarodno konferenco za izmenjavo znanj in izkušenj ter iskanje rešitev z naslovom Spopadanje s sušo in ohranjanje mokrišč, ki bo

5. septembra 2024 od 9. do 16.00 ure v veliki sejni dvorani Mestne hiše Ljubljana

Teme: Mednarodna konferenca bo ponudila vpoglede v nacionalna prizadevanja na področju urbane in ruralne suše ter aktivnosti mesta Ljubljana na teh področjih. Podrobneje bomo spoznali pomen mokrišč in mehanizme njihovega ohranjanja. Svoje poglede bodo prispevali tudi predstavniki mesta Izmir. Popoldanski del bo namenjen moderirani delavnici, kjer bomo izmenjevali izkušnje in pretresali primernost različnih ukrepov za področje obeh mest. 

6. septembra 2024 bo organiziran tudi študijski obisk Krajinskega parka Ljubljansko barje, ki bo potekal bo od 9. do 13. ure (vključuje tudi lahko kosilo)

Program: obisk treh lokacij v Krajinskem parku Ljubljansko barje:
(1) Rekonstrukcija koliščarskih naselbin prazgodovinskih kolišč okoli Alp, ki je del Unescove svetovne dediščine,
(2) Naravni rezervat Iški Morost, ki je pod upravljanjem DOPPS-a za zaščito ogrožene biodiverzitete travnikov;
(3) »Barjanska okna«, posebne izvire podzemne vode na meji med prodnimi nanosi reke Iške in Barjem.

Prijave: Tako udeležba na konferenci kot na študijskem obisku sta brezplačna, obvezne pa so prijave na posamezni dogodek preko obrazca tukaj. Število mest je omejeno, zato si svoje mesto zagotovite čim prej. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

Podroben program celotne konference